Kanal 2 populaarne muusikaline võistlussaade “Tähtede Täht” pakub igal pühapäeval kell 20.05 Kanal 2 ekraanil vaatajatele unustamatuid etteasteid ja põnevaid žanrikatsetusi. Armastatud artistid astuvad lavale ja esitavad lugusid stiilides, millega neil pole varasemat kogemust. See paneb proovile nende lauluhääle kui ka lavalise võimekuse. 

 

Sel hooajal on oodata veelgi suuremat muusikalist mitmekesisust. Produtsent Kaupo Karelson lubab lisaks eelmise hooaja lemmikstiilidele tuua lavale ka uusi žanre. “Tahame igal nädalal üllatada ja pakkuda vaatemängu, mis on täis eredaid emotsioone,” sõnab Karelson.

 

Oma arvamuse ja ka hinded esinejatele ütlevad stuudioeksperdid. Seda paneeli juhib tänavu mees, kes kuulab muusikat nii hommiku-, lõuna-, kui õhtusöögiks. Igas saates võtavad melomaan Mart Juure kõrval kohad sisse kaks külaliseksperti, kes just selle konkreetse saate žanris hästi kaasa rääkida oskavad.


Ekspertide arvamus ei ole aga ainuke, mis loeb. Uuel hooajal saab kaasa rääkida ka televaataja, sest poole hinnetest annabki just televaatajate hääletuse tulemus. 
Televaatajate arvamuse kogumiseks avatakse kohe saate algusest hääletusliinid, mis jäävad lahti ka pärast saadet. Seda kuni esmaspäevase telesaate “Õhtu!” lõpuni. Seal suletakse hääletusliinid ja juba järgmisel pühapäeval liidetakse need kaks tabelit kokku ja selgub lõplik tulemus. 


Hooaeg lõpeb finaaliga, kus otsesaates võistlevad omavahel neli enim punkte saanud võistlejat. Ning finaalis otsustavad üksnes televaatajad, kellest saab Tähtede täht!


Ott Lepland
End eestlaste südamesse laulnud multitalent Ott Lepland on lisaks suurepärasele laulukarjäärile üles astunud ka mitmetes seriaalides, filmides, lavastustes ja telesõudes. Kuigi Eesti inimesed on Leplandi näinud suurtel lavadel ja mitmetes rollides, rõhutab laulja, et “Tähtede tähe” võistlus on tema jaoks suur väljakutse. “Ma julgeks öelda, et tegelikult ei ole selles saates kõlama hakkavates žanrites inimesed mind niiväga kuulnudki. Selles mõttes on väga äge, et saab näidata jälle end natuke uuest küljest,” ei hoia Lepland elevust tagasi.

 

Saara Nüganen
Vanemuise teatri näitleja Saara Nüganen on mänginud mitmetes menukates teatrilavastustes ja filmides ning saavutanud tunnustuse oma silmapaistva näitlejameisterlikkuse eest. Saates“Tähtede täht” uues hooajas osalemise osas tunnistas Saara, et võttis pakkumise vastu üsna kiiresti, kuna esimene hooaeg oli talle  meeldivaks üllatuseks ning pakkus palju naudingut. Kuigi Saarat tuntakse peamiselt teatrilavalt, on ka muusikal tema elus tähtis roll. “Kodus ma laulan üsna tihti duši all ja olen ka mõnes rollis pidanud laulma, aga ma ei tunne ennast just nagu kala vees. Ma ikkagi natuke muretsen, aga arvan, et saate formaat annab mulle võimaluse ennast avastada,” räägib Nüganen.

 

Tanja Mihhailova-Saar
Tanja Mihhailova-Saar tunnistab külma närviga, et tema osalemiskinnitus tuli kiiresti, sest ta pole juba tükk aega üheski televõistluses üles astunud. “Pigem on olnud mind näha teisi inimesi kommenteerimas. Ja tegelikult on tegemist väga vahva saatega ja see on ühele artistile põnev väljakutse,” ei hoia laulja oma elevust saate uue hooaja eel tagasi. Ta ja ei ole kunagi laulnud punki, ei ole kunagi laulnud ooperit. “See pole üldse nii-öelda minu maailm, nõuab hoopis teistsugune tehnikat, millest mul ei ole õrna aimugi praegu.”

 

Germán Javier Gholami Torres-Pardo 
Germán  Gholami on ooperisolist. “Olen esinenud Vanemuises, viimasel ajal päris palju tegutsenud Viinis. Eestisse tulin 2006. aastal, õppisin eesti keele ära ja jäin mõneks aastaks Vanemuisesse.” Uus väljakutse ootab lauljat ees ka selle kevade suurimas muusikalises võistlussaates “Tähtede täht”, kus klassikalise taustaga mehel tuleb sedapuhku rinda pista lisaks veel teiste muusikastiilidega. “Mõned žanrid nõuavad suurt talenti, aga ma arvan, et kui oled rollis ja naudid oma esinemist laval, siis pisikesed raskused ei ole mingi probleem,” jääb Gholami enesekindlaks.  

 

Carlos Ukareda
Carlos Ukareda on noor laulja, kitarrist ja laulukirjutaja. Tema muusikaline karjäär on seni olnud veel lühike, kuid ta on jõudnud juba lava jagada mitmete Eesti tippmuusikutega ning tal on õnnestunud lausa maailmakuulsa Ed Sheeraniga duetti laulda. “Ma arvan, et minu jaoks on päris suur väljakutse kõrged noodid ja vibraato, seda pean kindlasti harjutama,” tunnistas laulja. Veel räägib Carlos, et ka tantsunumbrites ei tunne ta end kõige kodusemalt. Vaatamata sellele on ta täis ootusärevust ja valmis uuteks väljakutseteks: “Ma väga ootan põnevusega seda saadet!”

 

Eleryn Tiit
Eleryn Tiit jõudis laiema publiku ette menukas näosaates osaledes, kuid on nüüdseks kanda kinnitanud ka suurepärase solistina. Lisaks on ta aastaid taustalauljana leiba teeninud ansambel 2 Quick Start ridades. Eleryn tunnistab, et tema esiti pakkumist vastu ei võtnud. “Ma tahtsin tegelikult minna samal perioodil puhkama ja ma olin juba lennupileteid ostmas, aga siis taipasin, et kui ma seda ei tee, siis jääksin kahetsema,” räägib laulja. “Ma ei ole mitte kunagi isegi proovinud laulda ooperit. Ma arvan, et see saab olema päris suur väljakutse.”

 

Antti Kammiste
Kuigi laiem publik on harjunud Kammistet nägema rohkem klaveri taga, paljastas Antti, et ta astub solistina lavale üsna regulaarselt. “Solistina lavale astumine juhtub päris tihti, vähemalt korra kuus. Üksi esinemine on tore, nagu ka selles saates osalemine, kus saan end solistina näidata,” lisas ta. “Ma kardan selles saates võib-olla kõige rohkem esitada kahte žanrit, mis ilmselt pole just minu tass teed. Ooper on kategooriana kõigile tuntud, aga ma arvan, et on võimalik on mõelda sellele natuke teisiti. Kui lubatakse, proovin kastist välja mõelda,” selgitas Antti, jättes enda ooperisaate ettevalmistuste osas siiski ruumi saladuseks.

 

Anett Kulbin
Andekas džässilaulja Anett on kindel, et saates osalemine saab olema ülilahe kogemus. “Nii lihtne on jääda oma mingisse mugavustsooni ka muusikas ja ma arvan, et ma tõesti vabal ajal või oma igapäevaelus ei paneks ennast sellesse olukorda, et ma valin endale näiteks pungi või ooperi laulu, mida laulda. Selles mõttes see saade annab ilusti selle võimaluse kätte,” räägib Anett Kulbin.