Merlin Miido on varasemate hooaegade jooksul näidanud parimaid nippe juba 14 kodus, sel hooajal lisandub tema nimekirja veel neli. Üürikodusid, kuhu Keili kõiki sel hooajal kaasa võtab, on kokku aga 8.
Lisaks Merlinile asuvad oma värskete ideedega kortereid vürtsitama Liis Reisner ja Kirke Talu. Kirke on varemgi tele-ekraanil kodu kujundamisega tegelenud, konteinermaja ehitades. Liis on vaatajatele tuttavaks saanud superstaariks püüdlejana, kuid igapäevaselt interjööre loonud samuti juba aastaid.

Kõigil entusiastlikel sisustajatel on oma lemmikvõtted, millega nii vaatajaid kui koduomanikke üllatada. Näha saab nii metsikuid värve, uskumatuid remondiseiklusi kui jaburana tunduvaid isetegemisprojekte, mille ette võtmine tundub esmapilgul tõelise riskina. Ometi on lõpptulemus alati ootamist väärt ja ei ole kodu, mille valmides imestust teesklema peaks. 
Isegi langevate hindadega turul õnnestub üürileandjatel nii mõndagi ära teha, et suure hulga pakkumiste seast silma paista ja kokkuvõttes võitjana välja tulla.

"Kodud rahaks" kolmanda hooaja esimeses osas lähevad saatejuht Keili Sükijainen ja sisekujundusentusiast Merlin Miido appi Liivikale, kes tahab enne pikale reisile minekut uue ilme anda kodule, kus pärast vanaema lahkumist on aeg mõneski nurgas seisma jäänud. 

Liivika on virk ja kunstimeelega kodusisustaja ning koos elukaaslase Kaleviga on nad korteris juba mõnegi uuenduse teinud. Magamistuba on värskendatud tasa ja targu, nii et kõigi seinte tapeetimine võttis lausa kaks kuud aega. Kuid ühest nurgast pihta hakkamine ei pruugi olla parim lahendus, kui eesmärgiks on tervikuna mõjuv kodu, mis võiks meelitada noori ja trenditeadlikke üürnikke. 

Merlin on üle pika aja taas ekraanil oma jalgadel ja valmis kõik kavalad sisustusnipid välja käima. Tema jaoks juba 15. korter on 1000 euroga hakkama saamiseks paras väljakutse, sest ruumi on veidi alla 50 ruutmeetri, mis saate võrdluses tähendab juba päris suurt kodu. Potentsiaali on korteris aga küllaga ja saab näha, kuidas 50-aastane mööbel pärast värskenduskuuri täiesti uuena mõjuma hakkab.

Kodu korralikult rahaks tegemine on korteriomanikele seekord eriti oluline, sest juba loetud päevad pärast remondi lõppu ootab neid aastaks Uus-Meremaale kolimine, kus iga lisaeuro on elu sisse seadmiseks tähtis.

 

"Kodud rahaks" jagab soodsaid sisustusnippe Kanal 2s kolmapäevitikell 20.30.