Selle kevade suurim muusikaline televõistlus “Tähtede täht” üllatab järjekordsete osalejatega. Oma artistlikud oskused panevad teiste seas proovile tõeliselt mitmekülgne lauljatar Tanja Mihhailova-Saar ja Hispaaniast pärit tenor Germán Gholami.

 

 Germán Javier Gholami Torres-Pardo on läbi ja lõhki muusikainimene – ka tema mõlemad vanemad on oma kodumaal tuntud ja tunnustatud muusikud. “Germán on mu esimene eesnimi ja seda tahtis minu isa. Javieri soovis ema. Gho­lami tuli isa perekonnanimest ja Torres-Pardo emalt,” selgitab soravas eesti keeles särasilmne hispaanlane. Madridist pärit laulja sattus esimest korda Eestisse juba 2006. aastal, kui ta ühes hea sõbraga esmakordselt Tartusse sõitis. Gholami on andnud kontserte, etendanud ooperirolle ja osalenud muusikaprojektides Eestis, Itaalias, Hispaanias, Šotimaal, Poolas, Venemaal, Soomes, Lõuna-Koreas, Prantsusmaal ja USA-s.

 

“Mulle tohutult meeldib reisida ja olen teinud välismaal palju põnevaid projekte,” räägib laulja ning toob uhkusega välja, et osales mullu oma ansambliga Impulso Tenors Saksamaal The Voice’i telesaates. Tenorikvartetiga end sakslaste südamesse laulnud Gholami tunnistab, et suursugune telesaade jättis talle kustumatu mulje ning on pakkunud uusi väljakutseid. “Selle saate kaudu on meile tulnud päris palju tööpakkumisi,” tunnistab ta.

 

Uus väljakutse ootab lauljat ees ka selle kevade suurimas muusikalises võistlussaates “Tähtede täht”, kus klassikalise taustaga mehel tuleb sedapuhku rinda pista lisaks veel teiste muusikastiilidega. “Mõned žanrid nõuavad suurt talenti, aga ma arvan, et kui oled rollis ja naudid oma esinemist laval, siis pisikesed raskused ei ole mingi probleem,” jääb Gholami enesekindlaks. 

 

Ka järgmine osaleja, Tanja Mihhailova-Saar, tunnistab külma närviga, et tema osalemiskinnitus tuli kiiresti, sest ta pole juba tükk aega üheski televõistluses üles astunud. “Pigem on olnud mind näha teisi inimesi kommenteerimas. Ja tegelikult on tegemist väga vahva saatega ja see on ühele artistile põnev väljakutse,” ei hoia laulja oma elevust saate uue hooaja eel tagasi.

 

Lisaks vokaalsetele võimetele tuleb osalejatel end saates proovile panna ka tantsulistes numbrites. “No tantsida ja samal ajal laulda on päris võimatu, see on väga raske,” tunnistab Tanja, keda on aastate jooksul nähtud lae alt laskumas ja isegi alaspidi laulmas. “Väga palju sõltub sellest, kas kõht on tühi või liiga täis, kui mugavad on kontsad, kas esined 20 minutit või poolteist tundi,” loetleb laulja erinevaid punkte, mis mängivad eduka esinemise puhul suurt rolli. “Aga tegelikult on tavaliselt kõik see imetore ja äge!” jääb Mihhailova-Saar positiivseks ja tunneb end saate eel omasõnul äärmiselt põnevil.

 

 

Nüüdseks on teada kuus säravat tähte, kes asuvad tänavu saate võidukarikat jahtima. Oma artistlikud oskused panevad proovile Saara Nüganen, Ott Lepland, Carlos Ukareda, Eleryn Tiit, Germán Gholami ja Tanja Mihhailova-Saar. Kes on aga kaks viimast osalejat, keda pole veel avalikustatud, selgub juba peagi. “Tähtede täht” saab avapaugu Kanal 2 ekraanil 17. märtsil kell 20.05!