Kanal 2 saate “Roald Retked” tänane episood viib televaataja Uus-Meremaale, kus on end sisse seadnud Pärnumaalt pärit Vahur, kellest on saanud Christchurchi linna tolmavatel kruusateedel tõeline ralliäss. Eesti mehe bensiiniaurusele hobile elab innukalt kaasa tema armastatud abikaasa Virge, kellega nad üheskoos üheksa aastat tagasi teisele poole maakera kolisid.

Mitmeliitristest ralliautodest on saanud ühe eestlase argipäev Uus-Meremaa Lõunasaare suurimas linnas. Ligi 400 tuhande elanikuga Christchurch on vanim eurooplaste poolt asustatud linn kogu riigis ning on ka omamoodi värav selle imekauni saare looduslike imede juurde, sest piirkonda ümbritsevad ürgsed metsad ja hingematvad maastikud. “Mina ei ole sedapuhku tulnud siinsete põliste metsalaantega tutvuma, vaid minu silme ees saab stardipaugu üks Canterbury maakonna suurimaid rahvarallisid,” räägib saatejuht Roald Johannson.

Uhkel võidusõidul võistleb ka eestlane Vahur, kes on uusmeremaalase Mike’i kaardilugeja. “Autod on hobi olnud kogu aeg, mutrivõtit oskan käes hoida. Kui Mike’ga sain tuttavaks, siis sai kaardilugeja pinki istutud. Kõik algas sellest, et meil Mike’ga oli ühine tuttav, kes pakkus välja minna ralliautoga lõbusõidule, ja nüüd siin me oleme,” avab Vahur oma hobiga tegelemise algusaega.

Kui ralliautos on Vahuri partneriks Uus-Meremaa piloot Mike, siis autost väljaspool kulgeb eestlasest kaardilugeja paarisrakendis abikaasa Virgega. Hiiumaalt pärit naine töötab ühe kohaliku rõivafirma laos, kus komplekteerib kauplustesse müüki minevaid riideid. Noored eestlased jagavad saates oma lugu sellest, kuidas nad juhuslikult otsustasid Uus-Meremaale kolida ning kuidas see otsus nende elu muutis. Sinna kolimine toimus nii kiiresti, et noored ei jõudnud oma perele peaaegu head-aegagi öelda.

“Roaldi retked: Uus-Meremaa ralliäss” on Kanal 2 ekraanil täna õhtul kell 20:30.