Hooaja viimane “Roaldi retked” viib televaataja Uus-Meremaa Lõunasaarele. Saatejuht Roald Johannson kohtub tänases saates endise Eesti juunioride tennisetšempioni Pille Arikesega, kes on juhuste ja omaenda seiklushimu tahtel sattunud imekaunis saareriigis aednikuks. 
 

Tõeliselt mitmekülgne Pille on Uus-Meremaal elanud juba 15 aastat. Nooruses oli ta edukas ja kardetud vastane Eesti tenniseväljakutel. Kuid Pille otsustas teha oma elus kannapöörde ning asus seiklema ja reisima. Ta veetis kaks aastat seljakotirändurina Austraalias ja seejärel võttis suuna Uus-Meremaale. Selles kaunis paigas hakkas ta tööle looduslikus paradiisis, kus tuleb tal hoolitseda nii lammaste, kanade, hobuste kui ka aiamaa eest.
 

Tallinnast pärit Pille elab ja töötab pisikes Akaro linnas, kus on vaid 700 alalist elanikku. See pisike kuurortlinn jääb suurematest keskustest eemale, kuid selle maalilised vaated ja prantsuse hõng loovad erilise atmosfääri. Prantsuse lippe on seal ohtralt, sest Akaroa on ainus koht Uus-Meremaal, mille prantslased kunagi asustasid. Tänasel päeval kujutab see endast omapärast segu prantsuse ja Uus-Meremaa kultuurist.
 

Pille oskab hinnata Uus-Meremaa kliimat, kus saab aastaringselt kasvatada. Tema lugu on tõeline inspiratsioon selle kohta, kuidas inimene võib muuta oma elu ja minna vastu uutele seiklustele, jättes seljataha senise elu. 
 

“Roaldi retked: Paradiisi aednik“ on Kanal 2 ekraanil täna kell 20.30!