Saatejuht Roald Johannson lendab täna saates “Roaldi retked” Kanada Quebeci provintsi ning kohtub seal sihikindla Eesti mehega, kes on julgenud oma ellu tuua suuri muutusi, ilma et ta teaks täpselt, mis teda homme ees ootab!

 

Kui Tallinna kontoritöötaja Mihkel 11 aastat tagasi Kanadasse seiklema sõitis, ei osanud ta hingeski aimata, et kaugel vahtralehemaal saab temast suur õunakasvataja ja tulevane siidritalu peremees. 

 

Mihkel ja tema abikaasa Beatrice’i õunafarm on täielikult ökoloogiline. Ka kahjuritega võideldakse seal alternatiivsete meetodite abil. “Tundub, et Mihkel saab kõigega edukalt hakkama. Olgu selleks siis võitlus mardikate vastu või õunte kääritusmaja oma kätega ehitamine, mis on tema järgmise paari aasta suur plaan,” räägib saatejuht Roald Johannson.

 

Eestlaste farmil laiub ka suur metsamassiv koos mesitarude ja isegi improviseeritud saeveskiga. Kuigi Mihkel on oma perekonnaga Kanades kanda kinnitanud, pole ta unustanud oma päritolu. Ta on aktiivne Eesti kogukonna liige Montreali Eesti Seltsis, kus ta sai ka hiljuti esimeheks.

 

“Roaldi retked: Quebeci õunamees” on Kanal 2 ekraanil täna kell 20.30.