Täna alustab Kanal 2-s uut hooaega globaalne reportaažide saade “Roaldi retked”, kus saatejuht Roald Johannson toob vaatajateni huvitavate elusaatusega eestlaste lood üle terve laia maailma. Esimeses saates suundub ta Austraalia idarannikule, kus kohtab üht leidlikku Lääne-Virumaalt pärit eestlannat, kes on loonud mobiilse koerte jõusaali.

 

“Keeran hooaja avasaates nunnumeetri täiesti põhja, sest meil on eetris suuremad ja väiksemad penid, tõukoerad ja krantsid, haukuvad koerad ja natuke vaiksemad tegelased – teisisõnu terve plejaad karvaseid nunnupalle. Ja kõiki neid armsaid neljajalgseid ühendab üks ja sama hobi – nad naudivad jooksmist ei kuskil mujal, kui eestlanna Mirjam Kunnbergi kaubaautos,” räägib Johannson.
 

Mirjami idee panna koerad autos jooksma sai alguse juhusest, kui ta leidis TikTokist video USA tuntud koeratreenerist, kes oli püsti pannud just sellise ettevõtmise. Kuna Austraalias oli see turunišš veel täitmata, võttiski eestlanna asja koheselt käsile. Naise sõnul võtavad paljud endale koera, aga veedavad enamus aega tööl, mistõttu pole neil aega oma lemmikuga tegeleda. “Tihti elavad nad tagahoovis, kus pole midagi teha ja koerad lähevad hulluks – jooksevad ringiratast ja ei saa ennast välja elada. Nii et, see on väga hea asi,” sõnab Kunnberg. 

 

See “väga hea asi”, nagu Mirjam ütleb, on Austraalias juba korralikult laineid löönud. Kohalik meedia, nii ajalehed kui televisioon, on eestlanna uudsele ärile palju tähelepanu pööranud. Ka väljaandele Metro räägib eestlanna, et teeb oma tööd peamiselt seetõttu, et tänapäeva koertel pole linnastumise või käitumisprobleemide tõttu enam palju võimalusi korralikult joosta.

 

“Roaldi retked: Kutsavaguniga kängurumaal” alustab täna kell 20.30, kohe pärast mälumängusaadet “15 küsimust”.