Roald Johannson on Kanal 2 saatega „Roaldi retked“ seekord üle lahe Soomes külas muusikaõpetajal Marikal, kes pidas kolm aastat kirjasõprust Soome talumehe Heikkiga, enne kui ise päriselt Soome lahe põhjakaldale kolis.

 „Unustage väljamõeldud telesarjad ja seebiseriaalid, sest päriselu pakub alati palju rohkem saatuslikke pöördeid ja uskumatuid elumuutusi. Toon tänases saates teieni ühe ilusa ja liigutava armastusloo Eesti linnapreili Marika ja Soome talumehe Heikki vahel,“ sõnab saatejuht Roald Johannson.

Roald Johannson sõidab Kesk-Soome, Kuopio linna lähistele maapiirkonda ning leiab seal eest muusikaõpetaja Marika, kes pidas kolm aastat kirjasõprust Soome talumehe Heikkiga, enne kui ise päriselt Soome lahe põhjakaldale kolis. Nüüd on eestlannast saanud mitte ainult taluperenaine, vaid ka hinnatud akordionist ja ainus naine, kohalikus meespensionäride menubändis “Pussihousukerho” ehk “Kottpükstes kutid”.

Marika kasvas üles Kesk-Eestis Paides, õppis lauluõpetajaks Tallinnas Pedagoogilises Seminaris ning töötas 13 aastat muusikaõpetajana Tartu maakonnas Laeva põhikoolis. Samal ajal sirgus aga teisel pool Soome lahte üles poiss nimega Heikki Holopainen. Maast madalast lehmi lüpsnud ja raskeid maatöid teinud talu peremees mõistis umbes 35-aastasena, et vajab enda kõrvale talu perenaist. Kuna kodumaal polnud naistevalikuga teab mis kiita, pööras ta pilgu hoopis lõunanaabrite poole. Ta pani Eesti ajalehte kosjakuulutuse ja konksu neelaski alla Marika.

Noored ja kaunid Marika ja Heikki abiellusid pärast mitmeaastast kirjasõprust 1997. aastal, mõni aasta hiljem sündis perre poeg Mikko ning nüüd kulgeb perekond Holopaineni elu läbi raskete talutööde ning laulu ja muusika.

 

„Roaldi retked" on Kanal 2s laupäeviti kell 20:30.