Kui kanepiõli on imerohi, siis miks seda Eestis müüa ei tohi? Sander Punamäe otsib koos Kalle Grünthaliga Pärnu jõest maailmasõjaaegset vene kahurit.

 

 

Eestis elab poolteist tuhat Vene või halli passiga inimest, kel on kodus relv. Enam kui kaks pataljonitäit relvastatud inimesi, kes ei pruugi olla lojaalsed Eesti riigi suhtes. Kes annab garantii? Elo Mõttus-Leppik läheb külla Eestis elavale Venemaa kodanikule Yuri Petrovile, kellel on kodus üle 20 tulirelva ja eraldi kapp padrunite jaoks. Eesti seaduste järgi tohivad meie jaoks vaenulikult meelestatud riigi kodanikud ehk Vene kodanikud omada kodus suures koguses relvi ja laskemoona. "Vene kodanikel on kapid relvi täis, see on ohuks Eesti julgeolekule," leiab Practical-laskmise ühingu juhatuse liige Armin Meesit. "Sõjalise konflikti tekkimisel on neil kohustus haarata relv, kui tuleb käsk. Siin pole absoluutselt mingit võimalust, et neile võiks relvad praeguses situatsioonis alles jääda," leiab ta.  "Ma arvan, et suurimat ohtu Eesti riigile valmistab Kaja Kallas!" leiab aga Yuri Petrov.

 

 

Uus hitt-toode - narkootilise mõjuta kanepiõli leevendavat stressi ja raskeid haigusi, andvat kogu maailmale uue mõtte. Ja selles äris liiguvad miljardid. Eeva Esse-Sõõrumaa kuulab maad ja pärib: kui kanepiõli on imerohi, siis miks seda Eestis müüa ei tohi? Mida ütlevad arstid ja patsiendid, müüjad ja keelajad?

 

 

Kes suudab jätta pilgu peale heitmata aardele, kui on täpselt teada kus see on? Peale rahalise väärtuse on sel veel ka emotsionaalne ja kultuurilooline. Ajalooteadmistega varustatud Kalle Grünthal ja ajakirjanik Sander Punamäe otsivadki seda mitme meetri sügavusest Pärnu jõest.

 

 

„Täistund“ Kanal 2s täna kell 20, kohe pärast Reporterit.