Täna kell 20:00 asuvad sisekujundusentusiast Merlin Miido ja saatejuht Keili Sükijainen hooga järgmist potentsiaalset üürikodu üles vuntsima. Viljandis asuvat korterit ootavad ees suurejoonelised muudatused.

 

Viljandi on tänase saate peategelase Ketlini jaoks olnud linn, kust võib küll lahkuda, aga kuhu süda ka pidevalt tagasi kutsub, nii et just sinna korteri ostmine oli tema jaoks ainuõige variant. Omanikus esimesest pilgust koduse tunde tekitanud korter ootab nüüd aga uusi elanikke ja värsket ilmet, mille loomisega on korteriomanik juba ammu alustada plaaninud. Kui kohale jõuavad Keili ja Merlin, lüüakse Ketlini algsed plaanid aga pea peale, sest saab selgeks – kui juba teha, siis täie hooga ja suurejooneliselt, sest püüelda tuleb tõelise vau-efekti poole.

 

Korteri viimane uuenduskuur jääb aastate taha ja seda on näha ka tehtud sisustusvalikutest. Kõige suuremateks murekohtadeks on Merlini ilumeelt häiriv tapeet ja pruunides toonides köök. Kinnisvaraekspert Mirje Kallaste näeb korteris piisavalt potentsiaali, kuid ka värskuse puudumist ja jääb esmase üürihinna juures kindlaks summale, mis korteriomanikku sugugi ei rõõmusta.

 

Korterit ootavad uuendused – muude projektide seas ka kõigi seinte ja köögi värvimine – on aga mahukas töö, millega rinda pistmine paneb Ketlini kohe alguses tõsiselt kahtlema, kas ta ikka saab võetud väljakutsega hakkama. Merlini entusiastlikult välja käidud ideed on oma tavapärases pöörasuses ja tundub, et kaks nädalat on töö ja pere kõrvalt liiga lühike aeg, et end remondimeistriks harjutada.

 

„Mõne projekti juures tuleb olla loovam kui algselt plaanis ja mitte liiga täpselt juhendites näpuga järge ajada,“ teab sisekujundusfänn Merlin Miido oma kogemustest. „Põhiline on, et kõik vajalik saaks tehtud ning üldpilt muljetavaldavalt värske ja kodune oleks,“ lisab Miido.

 

Seekord saab üllatuse ka korteriomanik Ketlin ise, sest enne valmis kodu esitlemist annab salaja tegutsev Merlin oma nippidega veel viimase lihvi. Väikesed detailid loovad koos Ketlini tehtud suure tööga hubase kodu, kus iga noorpaar võiks end hästi tunda.

 

„Kodud rahaks“ üllatab uute sisustusnippidega Kanal 2s täna kell 20, kohe pärast Reporterit.