Täna kell 20:00 Kanal 2 saates „Roaldi retked Eestis“  võtab saatejuht Roald Johannson koos kuuekümne jahimehega ette põdrajahi ning läheb koos loodusfotograaf Remo Savisaarega Tartumaa metsa loomi fotokaameraga jahtima.

 

Kes jahub loomi püssiga, kes fotoaparaadiga. Tänases saates puhutakse jahisarve ja peibutatakse põtra, pildistatakse kopra ja vilistatakse värbkakk oma pesast välja.

Eestis on hinnanguliselt 15 000 jahimeest, mis on Kaitseliidu järel suurim hulk relvahoidjaid Eesti vabariigis. Kaunis kuldne sügis tähendab muuseas ka põdrajahi hooaja algust, millest saatejuht Roald Johannson ka osa võtab. Vätse külas jahihooaja avapäeval on kokku tulnud kuuskümmend jahimeest -ja naist.  „Mehed, kes kui vangis elanud, pole ammu metsas käinud,“ parafraseerib jahikorraldaja Endrik Raun tuntud laste laulu kirjeldamaks avajahti kui oodatuimat päeva jahimeeste seas.

„Seltskonnamelu on suur osa jahist, miks siia üldse tullakse,“ ütleb kogenud kütt Ats, kellel on vanust turjal juba 80 aastat.

Mida jahimehele soovida kindlasti ei tohi ja mis sõnumiga metsa tuleb saata, selgub juba saates.

Hoopis teistlaadi jaht ootab Roaldi ees Vahi külas. Tuntud loodusfotograaf Remo Savisaare relvaks on fotoaparaat ja ulukite verd see mees ei vala.  „Enamasti proovin olla jälgija rollis, aga vahel ka kutsun looma,“ kommenteerib fotograaf oma õnnestumisi kaameraga.

 

„Roaldi retked Eestis. Jahi eripära“ on Kanal 2s täna kell 20.00, kohe pärast „Reporterit“