Täna kell 20.00 alustab ajakirjanik Eeva Esse meelelahutuslik ajakirjandussaade „ESSE“, mis lahkab iga nädal ühte olulist ja ühiskonda mõjutavat teemat. Esimeses saates on teemaks valeuudised ja nende tagajärjed. Stuudios on lamemaalaste portaali Telegram.ee asutaja Hando Tõnumaa, kristlik-konservatiivse veebilehe Objektiiv.ee peatoimetaja Markus Järvi, Eesti Päevalehe ajakirjanik Kärt Anvelt ja viroloog Irja Lutsar.

 

 

Saate produtsent on Tuuli Roosma. „Eeva Esse on viimaste aastate säravaim saatejuht, kellel pole olnud veel võimalust teha saadet, mis oleks täpselt tema nägu. Peab ütlema, et „ESSE “ saate formaat saigi välja töötatud just tema jaoks,“ ütleb Tuuli Roosma.

 

Iga nädal on saates fookus ühel teemal, mis parasjagu ühiskonnas säriseb. Terava sotsiaalse närviga Esse lubab saates käsitleda teemasid, mis teda tõsiselt põlema ajavad. „Meil on tegelikult jutusaade, väga tõsised teemad, aga läheneme nendele läbi huumori,“ ütleb Eeva Esse. „Me võtame tõesti vägagi teravad teemad toorelt tükkideks lahti,“ lubab Esse.

 

Tänases saates arutlevad valeuudiste tõsiste tagajärgede üle lamemaalane Hando Tõnumaa, SAPTK väljaande peatoimetaja Markus Järvi, peavoolumeediat esindab Kärt Anvelt ja valeuudiste tõttu kiusamise ohvriks langenud viroloog Irja Lutsar.

 

 

„ESSE“ alustab Kanal 2s juba täna õhtul kell 20.00, kohe pärast „Reporterit“.