Saksamaal väga edukaks osutunud mõnusa huumoriga vürtsitatud krimifilmide sari “Mõrvad mägedes” jälgib kahe täiesti vastandliku politseiuurija elu ja olu idüllilises Alpi mägilinnakeses. Keset maalilist loodust tuleb kahel mõrvauurijal lahendada erinevaid kuritegusid, püüdes samal ajal üksteist mitte täiesti hulluks ajada.



Mõrvad mägedes (Watzmann ermittelt, 2021) on Eesti televaataja jaoks uus muhe krimifilmide sari, mis pakub nii ohtralt põnevust ja oma detektiivi vaistu teritamist kui ka kaasaelamist kahele väga erinevale peategelasele ja värvikale karakterile.

 

Sarja peategelased on kaks täiesti vastandlikku politseiuurijat, kes peavad olude sunnil koos töötama. Noor karismaatiline kriminaalpolitseinik Jerry Paulsen (Peter M. Marton) saadetakse Hamburgi politseijaoskonnast väikesesse kaunisse linnakesse Alpi mägedes, kus ta saab partneriks kohaliku vanakooli komissari Benedikt Beissl (Andreas Giebel). Kahe mehe vahel olevad tunded on kõike muud kui sõbralikud ning suhete paranemisele ei aita sugugi kaasa ka Paulseni peatselt tekkivad romantilised suhted komissari tütre Johannaga.

 

Peakomissari Benedikt Beissl on juba aastaid kohalikku politseijaoskonda oma äranägemise järgi juhtinud, kui äkitselt otsustavad kõrgemad juhid talle määrata uue noorema partneri. Jerry Paulsen on kõike seda, mis Beissl ei ole – noor, võluv, jutukas ja avatud südamega segarahvusest hurmur, kelle ema on sakslanna ja isa ameeriklasest sõdur. Kui kõige sellega saaks Beissl veel kuidagi hakkama, siis sellega, et Paulsenist on praktiliselt tema väimees saamas, on raske leppida.

 

Vaatamata meeste vastuolulisusele toimivad nad politseiuurijatena erinevate mõrvajuhtumite ja kuritegude lahendamisel vägagi edukalt koos. Kuigi igas episoodis tuleb meestel lahendada uus huvitav kriminaaljuhtum, siis sama põnev on jälgida ka nende omavaheliste suhete arengut läbi sarja. Ja kõike seda täiustavad maalilised vaated ja imeline loodus keset kauneid Alpi mägesid.

 


„Mõrvad mägedes“ alustab Kanal 2s kolmapäeval, 22.mail ja on ekraanil esmaspäevast reedeni kell 17:00.