Pühapäeva õhtul sukeldub Kanal 2 muusikaline võistlussaade “Tähtede Täht” džässmuusika lummavasse maailma. Lava muundub hubaseks džässiklubiks, kus kõlavad ajatute klassikute säravad pärlid. Nende lugude meloodiad on paitanud kuulajate kõrvu juba ligi sajandi ning neid on esitanud maailmakuulsad artistid nagu Frank Sinatra, Bing Crosby, Louis Armstrong ja mitmed teised.


 

“Tähtede tähe” esimesel hooajal pakkus just džässisaade kõige ootamatumaid ümberkehastumisi ja suurimaid vokaalseid üllatusi. Nii tuleb ka sel korral artistidel leida endale sobiv lugu džässi rikkalikust kollektsioonist. Kui lihtsalt või raskelt neil see sisseelamine õnnestub, selgub juba pühapäeval.

 

Seekord astuvad Mart Juure kõrvale stuudioekspertide laua taha andekas muusikute duo Kadri Voorand ja Siim Aimla. Sedapuhku on Voorand ka tähtedele mentoriks. Laulja usub, et džässmuusika puhul on tähtis lasta endal voogavalt kõlada: “On oluline olla piisavalt vaba, et muusikal oleks võimalus südamesse jõuda ning esitus ei oleks piiratud kindla plaaniga, vaid võimaldaks endal veidi kõrvale kalduda.”

 

Muusik tunnistab, et ootab saatest inspiratsiooni ning leiab, et võistlejad on valinud põnevad palad. “Nad ei sarnane üksteisega, nad pole valinud džässimaailma klišeesid, vaid hoopis väga huvitavaid lugusid,” jagab Voorand oma muljeid.

 

Lisaks Kadrile hindab esitusi džäss- ja funkmuusik Siim Aimla, keda võib pidada mitteametlikult Eesti meistriks erinevate aranžeeringute tegemises. Aimla tunnistab, et heade esituste puhul mängib olulist rolli lisaks vokaalsele võimekusele ka artisti olemus. “Kui me räägime lauljatest, siis kõige tähtsam on sarm ja tohutult rikas siseelu, sellega jõuab kaugele, ilma selleta ei tee mitte midagi,” räägib Aimla.

 

“Meil on suurepärane artistide paraad ja iga muusikažanr, mida nad ette võtavad, näitab meile nende siseelust uut aspekti. See saade on suurepärane võimalus, et tuua esile inimeste sisemine pool,” lisab ekspertide paneeli juht Mart Juur.



Saates kõlavad järgmised lood:

 

Tanja Mihhailova-Saar – “Halleluuja, mul ju tõesti veab”

Saara Nüganen – “I Got Rhythm”

Ott Lepland – “Georgia on My Mind”

German Gholami – “Fly Me to the Moon”

Carlos Ukareda – “Route 66”

Anett Kulbin – “My Funny Valentine”

Antti Kammiste – “The Nearness of You”

Eleryn Tiit – “La vie en rose”


 

Eksperdid avaldavad saates küll omapoolse pingerea, ent ka kodused vaatajad saavad hääletada oma lemmiku poolt. Hääletusliinid on avatud esmaspäevase telesaate “Õhtu!” lõpuni. Finaalsaatesse pääsevad neli enim punkte kogunud võistlejat. Kellest saab “Tähtede Täht”, selle otsustavad üksnes televaatajad!

Saate “Tähtede Täht” džässiklubi avab oma uksed pühapäeval kell 20.05 Kanal 2-s.