Tuuli ja Arbo koos tänaseks juba teismeliste poegade Kristjani ja Andresega võtavad üle mitme aasta Kanal 2 ekraanil ette uue reisi, seekord eksootilisse Indoneesiasse.

Algavas kogupereseikluses „Meie aasta Indoneesias“ kõnelevad Tuuli, Arbo ja nende teismelised pojad Andres ja Kristjan Sulawesil muumiaitega, päästavad Sumatral orangutange, põgenevad metsikul Paapual matšeetega peaküti eest, proovivad Balil valgustust saada, toovad koos kohalikega vereohvreid ning püüavad selles tohuvabohus enam-vähem normaalseks jääda.

Indoneesia on umbes 17500 saarest koosnev riik, mille igas paigas on täiesti omanäoline kultuur. Indoneesia asub tuleringil, seal on 400 vulkaani, maavärinad, tsunaamid ja üleujutused. Saared tekivad ja kaovad.  

„See on vastandite maa - Indoneesias on endisi õitsvaid kuningriike, samas tegeleti siin alles üsna hiljuti inimsöömisega ning läbipääsmatuis džungleis leidub siiani kontakteerumata hõime,“ räägib Tuuli Roosma.

Saates näeme kõige kummalisemaid traditsioone, näiteks neid, mis seotud surmaga. Osad hoiavad surnuid kodus, et nede käest pidevalt nõu ja abi küsida, teised kaevavad oma lahkunud lähedased iga kolme aasta tagant hauast välja, et nendega perepilti teha ja nooremale põlvkonnale esivanemaid tutvustada. Siin on ka moslemitamtriarhaat, kõiki religioone ühendav pühamu ning maailma parim kohv.


Metsik, värviline ja üsnagi ohtlik seiklus Indoneesias on Kanal 2s laupäeviti kell 19.30.